Els materials biodegradables i sostenibles, l'última aposta

Foto Los materiales biodegradables y sostenibles, la última apuesta

Els materials biodegradables i sostenibles, cada vegada són més demandats entre els professionals de la construcció.

Si portes temps pensant a enfocar els teus projectes cap a la via sostenible, a Materials Pardo, et convidem a continuar llegint.

Per què apostar per materials biodegradables i sostenibles.

Cada vegada són més els sectors que aposten per opcions sostenibles i ecològiques, i la construcció no anava a quedar-se enrere.

Era important trobar una alternativa ecològica, perquè aquest sector és responsable d'una gran part de la despesa elèctrica, el consum de matèries primeres exhauribles, l'emissió de gasos d'efecte d'hivernacle i un llarg etcètera.

Què són aquests materials
Els ecomateriales, són aquells materials viables ecològica i econòmicament, pròxims al mitjà on s'utilitzaran i que, a més, el seu ús permet minimitzar l'impacte ambiental.

A més, tenen les característiques de ser productes naturals, lliures de compostos químics i que no danyen a l'ésser humà ni al planeta.

 

Quins són aquests biomaterials

Entre ells, podem trobar, els següents materials biodegradables i sostenibles:

- Fusta: es tracta d'un material biodegradable renovable, sempre que s'obtingui de manera sostenible, controlada i el més local possible.

- Bambú: és un dels materials més habituals actualment, no sols per l'estètica que aconsegueix, també és molt sostenible.

Pot créixer fins a 1,22m per dia i és més fort que l'acer.

- Sorra del desert: Finite és un material semblant al ciment que, en lloc de la fina sorra blanca, utilitza aquest material biodegradable que es pot recol·lectar i reutilitzar reduint el consum.

- Suro: la seva recol·lecció és un procés renovable, que no causa cap mal a l'arbre.

- Altres: també trobem altres materials biodegradables i sostenibles com els residus vegetals, els bioplásticos (soia), el miceli o el linòleum.

 

Ara que ja coneixes una mica millor aquests materials, t'animes en la teva pròxima construcció a apostar per ells?

Compartix la noticia